el

pollet

miércoles, 4 de enero de 2012

ON VIU?

“Un país, una civilización se puede juzgar por la forma en que trata a sus animales.”
Mahatma Gandhi, polític i pensador indi.

La gallina és un animal terrestre, ja que viu sobre la Terra. Els animals terrestres són aquells que es traslladen per la Terra, a través de l’aigua o de l’aire.
L’ecosistema on podem trobar a una gallina potser variat, pel fet que, per una banda poden viure en granges o per exemple, en la nostra casa. Aquest fet, és degut a què aquests animals necessiten que el seu medi físic estigui adequat a les seves necessitats i sovint sobreviuen en climes templats i càlids.
Si tenim un pollet a casa, els primers dies tindrem suficient amb una caixa de cartró. Al ser molt petits necessiten molta calor i no sortir fora. És necessari que els hi posem serrin al terra, menjar i aigua sempre fresca.
A mesura, que va creixent les necessitats es van modificant i trobarem gallines en un lloc o un altre, depenent dels fins d’aquestes.

Pel que fa a la gallina de granja o també anomenada au de corral, poden ser allotjades de dos maneres diferents, depenent de la seva explotació o dels fins de la mateixa. Per una banda, trobem a les que són explotades tecnificades i semi tecnificades: en aquest cap la gallina, es cria per a fins comercials. Viuen en casetes o naus de grans dimensions, que normalment conten amb tot allò que els hi fa falta: menjador, bevedor, recol·lector d’ous, controlador de ventilació i temperatura, etc... 

D’altra banda, hi ha les gallines d’explotació de traspati o granges familiars: aquí podem trobar un número molt més reduït d’aus, aquestes sovint es crien per a obtenir carn i ous per al consum familiar. Aquestes són les que podem trobar en les comunitats rurals o en algunes zones de les grans ciutats.  
Pensem que per entendre el perquè les gallines viuen en una granja, és també important respondre a la pregunta de: Perquè criem gallines?

No hay comentarios:

Publicar un comentario