el

pollet

miércoles, 4 de enero de 2012

CONCLUSIÓ: PERQUÈ ÉS EL POLLET UN ÉSSER VIU?

"El que sabem és una gota d'aigua i el que ignorem un oceà."
Isaac Newton, matemàtic i físic Britànic.


Un dia a l’aula, la docent ens va preguntar: sabeu que són els éssers vius? Quines són les seves principals característiques? En realitat és tractava d'una pregunta aparentment fàcil, però reflexionant sobre ella ens vam adonar de la seva complexitat... Són moltes les característiques que ens defineixen com a éssers vius i totes estan interconectades les unes amb les altres.

Aquest fet va ser la primera reflexió que vam poder extreure'n mantenint un debat a l'aula, però a partir d'aquí se’ns va proposar un nou repte: escollir un animal; el que volguéssim i que en resultés proper per estudiar-lo amb profunditat. En aquest moment se’ns van passar pel cap molts tipus d'animals. Però totes vam coincidir en  un aspecte, no volíem que és tractes del típic animal de companyia que tothom té a casa o hem vist moltes vegades, realment volíem marcar-nos un repte i trobar un animaló que ens cridés l'atenció i en sabéssim ben poca cosa d'ell. Finalment va sorgir la idea del pollet i les tres integrant del grup ràpidament hi vam estar d'acord.

Un cop fet el projecte del pollet podem dir que, no som sàvies, però si expertes en els pollets. Per què? Doncs perquè després d’haver investigat i llegit diferents fonts d’informació i, sobretot, observat al nostre pollet diem que tenim una saviduria envers a aquest animal, als seus progenitors i als seus descendents que abans no teníem ni de bon grau. Aquets és un fet que ens reconforta, ja que hem aprofundit en un tema que ens ha interessat i ens ha motivat. Ara sabem d’on venen, com es reprodueixen, que mengen, on viuen, etc. Hem finalitzat el projecte amb èxit, ja que hem pogut resoldre totes les hipòtesi i els dubtes que se’ns van formar en un primer moment.

Després de tota la informació recollida, seleccionada i redactada i l'experiència d'haver tingut el pollet a casa, podem afirmar d'una manera rotunda que és tracta d'un ésser viu. Perquè? Doncs és simple: el pollet compleix totes aquelles funcions que vam parlar a l’aula i que són característiques dels éssers vius, les quals podem contemplar en aquest esquema on queden resumides.


No hay comentarios:

Publicar un comentario