el

pollet

miércoles, 4 de enero de 2012

DIMORFISME SEXUAL: DIFERÈNCIES ENTRE MASCLE I FEMELLA



Quan vam anar a comprar el pollet, no ens vam poder estar de preguntar-li al venedor: que serà mascle o femella? Ell entre riures ens va contestar: “si li surt cresta serà un mascle i si no li surt femella”. Aquesta resposta ens va saber a poc i ens vam preguntar: com ho podem descobrir abans? 
A partir d’aquí, hem començat a buscar en llibres i en diferents pàgines web, com saber si el nostre pollet serà mascle o femella? El dimorfisme sexual és la diferència de formes, colors i mides que hi ha entre mascles i femelles de moltes espècies.

Els pollets, neixen amb el seu sexe definit, ja sigui mascle o femella. A mesura que van creixent, és van desenvolupant com a gallina o gall i podem anar veient les seves diferències.

Primerament, quan és pollet aquest no té plomes, aquestes li van creixent a mesura que van passant les setmanes, així com també és van desenvolupant els espolons i la cresta.


Si sabem el sexe del pollet des del seu naixement, podrem veure que es poden diferenciar pel color de vec, ja que el pollet mascle el té d’un color més fosc, que el pollet femella. A mesura que van creixent, les plomes de cua van cap a dalt en els mascles i cap avall en les femelles.

A mesura que va creixent, per una banda, veiem que la gallina desenvolupa un plomatge més ample i espès, això és degut a que el necessitarà per a calenta als seus pollets. El seu cos, també és més gran que el del gall. També se li desenvolupa la cresta, però d’una manera més suau que en els galls. Pel que fa als espolons, també se li desenvolupen, ja que els necessiten per a protegirse i cuidar als seus fills. Les plomes de la seva cua, són curtes i estan cap avall. 

A diferència de les gallines, els galls tenen un plumatge més prim i la seva cua està més elevada. Sovint, són més petits de dimensions que la gallina. Les seves potes són molt més primes que les de la gallina. Tenen el coll molt més llarg i la cresta i els espolons són més grans, es desenvolupen més que en la gallina. Una de les grans diferències entre mascle i femella, és que el mascle canta al de matí per això, el mascle sol dormir en les altures. 

Aquest últim fet, ens ha fet plantejar-nos: perquè canten els galls?

Els galls són aus territorials, amb els primers raigs de sol, tenen la necessitat de demostrar la seva condició de mascle dominant en el galliner.


Video del cant d'un gall

No hay comentarios:

Publicar un comentario